استار لینک یک پروژه ماهوارهای است که از سوی شرکت اسپیس ایکس به مدیریت ایلان ماسک برای توسعه دسترسی ماهوارهای کمهزینه و با کارایی بالا در پیادهسازی اینترنت ماهوارهای است. به این صورت که همگی افراد حتی در دور ترین نقاط نیز دسترسی کامل به اینترنت پرسرعت را داشته باشند شبکه استارلینک قرار است (سرویس ارتباطی پهنباند بیسیم) با (دسترسی اینترنت بیسیم پر سرعت) باشد که سرویسهای دیگر نیز به آن افزوده میشود.
تا سال ۲۰۱۷، اسپیساکس، برای راهاندازی نزدیک به ۱۲٬۰۰۰ ماهواره تا اواسط دهه ۲۰۲۰ درخواست قانونی کردهاست.
اسپیساکس همچنین بنا دارد تا ماهوارههایی را برای اهداف نظامی،علمی یا اکتشافی استفاده کنند.این ماهواره ها علاوه بر ایجاد ارتباط اینترنتی وظایف دیگری نیز دارند
این پروژه در سال ۲۰۱۵ آغاز شد و ماهوارههای آزمایشی اولیه در ۲۲ فوریه ۲۰۱۸ راهاندازی شد. مجموعه دوم ماهوارههای آزمایشی و اولین اعزام بزرگ بخشی از سیستم، در ماه مه ۲۰۱۹ خواهد بود. بهرهبرداری تجاری از این سیستم میتواند در سال ۲۰۲۰ آغاز شود.اکنون نیز در برخی از نقاط نیم کره شمالی زمین سیگنال های استار لینک قابل دریافت است
شرکت ماهواره ای اسپیسایکس در ردموند ایالت واشینگتن، تحقیق، توسعه و عملیات کنترل را در پروژه اینترنت ماهواره ای بر عهده دارد.
البته این سیستم علاوه بر شگفتی ومزایای زیاد معایبی نیز دارد که از انها میتوان به الودگی فضایی نام برد
شبکه استار لینک متشکل از ۱۲۰۰۰ ماهواره است که در مار زمین به کمک اتصال لیزری به هم متصل میشوند و میتوانند دیتا ها را با سرعت نور انتقال دهند
هر ماهواره استار لینک در مدار خود به کمک اتصال لیزری به ۴ ماهوار دیگر متصل میشود میزان تاخیردر بارگذاری این شبکه کمتر از ۲۰ میلی ثانیه است که بسیار شگفت انگیز به خصوص برای گیمرها ست
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
هدف اسپیساکس، اتصال به اینترنت پهنباند در مناطق دورافتادهٔ زمین، و همچنین خدمات دادن به شهرها بودهاست. افزون بر این، اسپیساکس گفته که درآمد خدمات اینترنت ماهوارهای برای تأمین هزینههای زیربنایی پروژهٔ ترابری به مریخ است.
در حالیکه سرویسهای اینترنت ماهوارهای معمولاً گران هستند و مشکل تأخیر ارتباط دارند، با بهرهگیری از چندین هزار ماهواره کوچکتر (یا دقیقتر، ۳۰ هزار ماهواره)، اسپیساکس میخواهد مشکل فاصله زیاد این ماهوارهها از زمین را برطرف کرده و سرویس ارزانتر و سریعتری به مردم بدهد.
به گفته ایلان ماسک در صورت افزایش تعداد ماهواره ها هزینه استفاده از این اینترنت نیز کاهش میابد
در بلندمدت، اسپیساکس قصد دارد یک نسخه از سیستم ارتباطی ماهواره ای را گسترش دهد که در مریخ قابل استفاده باشد.
اسپیسایکس اخیرا اطلاعات جدیدی را درخصوص پروژه اینترنت ماهوارهای خود ارائه داد.
شواهد نشان میدهد که این شرکت فاصله زیادی تا دستیابی به هدف خود مبنی برارائه خدمات پهنباند ماهوارهای از فضا ندارد و احتمالا این پروژه تا پایان سالجاری میلادی محقق خواهد شد.
با ورود به وبسایت استارلینک، کاربران با صفحهای مواجه میشوند که باید آدرس ایمیل و کد پستی خود را وارد کنند تا آخرین اخبار و اطلاعات درخصوص ارائه اینترنت ماهوارهای استارلینک در محل زندگی آنها، برایشان ارسال شود.
در حال حاضر اینترنت جهانی اسپیس ایکس در برخی مناطق قابل دسترس است و افراد میتوانندبرای تست سرعت از ان استفاده کنند
با ارسال این درخواست، کاربران میتوانند از اینترنت آزمایشی استارلینک بهرهمند شوند.
درباره این پروژه نیز باید گفت که استارلینک، طرح بلندپروازانهای از ایلان ماسک بهشمار میرود که میتواند با کمک ۱۲ هزار ماهواره کوچک، اینترنت پرسرعت را در اختیار کاربران سراسر جهان قرار دهد.
اسپیس ایکس علاوه بر آنکه باید این تعداد ماهواره را در مدار زمین قرار میدهد، باید مجموعهای گسترده از ایستگاههای زمینی و پایانههایی را برای فراهم کردن دسترسی کاربران به اینترنت ماهوارهای خود ایجاد کند.
«گوین شاتول» رئیس اسپیسایکس در سال ۲۰۱۸ در این باره گفت که راهاندازی پروژه استارلینک، چیزی حدود ۱۰ میلیارد دلار و حتی بیشتر برای این شرکت هزینه خواهد داشت.
اسپیسایکس پیشتر به کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) گفته بود اینترنت ماهوارهای استارلینک، ارائه خدمات تجاری خود را تا پایان سالجاری میلادی در شمال آمریکا و جنوب کانادا آغاز خواهد کرد و به سرعت و در سال ۲۰۲۱، به پوشش جهانی خود خواهد رسید.
از سویی دیگر، ایلان ماسک مدیرعامل اسپیسایکس اخیرا اعلام کرد که سرعت اینترنت ماهوارهای استارلینک به حدی است که میتواند به رقیبی برای سرویسهای ارائهدهنده خدمات اینترنتی زمینی تبدیل شود.